• Klanten beoordelen ons met een 8.7
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Houtblokken

Houtblokken is een breed gebruikte term in de stookwereld. Om principe is alles van hout en in blokvorm een houtblok. Om verwarring tussen de termen te voorkomen maken we liever een onderscheid tussen haardhout en houtbriketten.

Verschillen haardhout en houtbriketten

Ons wordt vaak gevraagd wat nou de verschillen zijn tussen haardhout en houtbriketten. Hieronder zijn de grootste twee verschillen voor u uitgelegd.

 

Opslag en vervoer

 

Het grootste verschil qua opslag en vervoer zit het hem in het feit dat één soort briket ook één dezelfde vorm heeft. Omdat het dezelfde vorm heeft kan het ook een stuk gemakkelijker worden opgestapeld waardoor er nogal wat ruimte bespaard kan worden dan wanneer je gekloofd haardhout opstapelt. Een bijkomend voordeel wat haardhout dan weer heeft, is het feit dat haardhout buiten kan drogen en dat je de briketten toch echt volledig vrij van vocht zult moeten opslaan anders brokkelen deze houtblokken uit elkaar.

 

Het stoken zelf

 

Het haardhout wat u op onze website vindt bestaat uit 100% oven gedroogd haardhout. Het verschil met briketten zit hem in het feit dat haardhout een wat meer sfeervollere verbranding heeft door het bijkomende vlammenspel en het kenmerkende knisperende geluid. Houtbriketten worden gemaakt van samengeperste houtspaanders en zaagsel en kenmerken zich vaak door een iets gloeiender karakter dan haardhout.

Wat we vandaag de dag vaak zien is dat men het vaak combineert. Er wordt eerst gestookt met haardhout en wanneer de temperatuur er goed in zit worden er een paar briketten tussen geplaatst voor maximale efficiëntie. Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat dit per kachel kan verschillen. Heeft u vragen over wat voor u de beste keuze is, dan kunt u ons altijd om advies vragen.

Wanneer u ervoor kiest om briketten en het haardhout te combineren is het handige bij Masterfire dat u een pallet kan bestellen en hier nog artikelen aan kan toevoegen zonder hier extra verzendkosten voor te betalen.

 

 

18 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

18 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in