• Klanten beoordelen ons met een 8.7
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Nachtbriketten

3 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

3 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Het alternatief voor Bruinkoolbriketten

 

Nachtbriketten bestaan uit samengeperste boomschors. Nachtbriketten hebben als kenmerk dat ze een zeer schone verbranding hebben en lang gloeien. Door de hoge verbrandingswaarde zijn nachtbriketten een goede aanvulling op uw assortiment. U kunt bij Masterfire ook terecht voor bruinkoolbriketten, hardhoutbriketten, ronde houtbriketten en RUF houtbriketten.  Bekijk hier al onze houtbriketten.

 

Nachtbriketten, hoe gebruik ik deze zo efficiënt mogelijk?

 

Zoals als de naam al doet vermoeden zijn nachtbriketten ervoor om uw kachel ook ’s nachts warm te houden als niemand aanwezig is om te stoken. Nachtbriketten zijn gemaakt van samengeperst boomschors en laat dit nou net het materiaal zijn wat u hierbij kan helpen. De eigenschappen van deze nachtbriketten zijn dat ze een hoge verbrandingswaarde hebben en dat ze gelukkig erg lang gloeien. Dat is namelijk wel net zo fijn beneden komen met een reeds warme kachel.

 

 Handleiding nachtbriketten

 

  • Voordat u de nachtbriketten gaat gebruiken is het van belang dat de kolen in het vuur nog reeds branden. De kachel zal dus nog wel wat warmte in zich moeten hebben om de nachtbriketten te laten werken. Het maakt hierbij niet uit of het kolen zijn van briketten of van regulier brandhout.
  • Als u nog gloeiende kolen heeft, kunt u de nachtbriketten op de kolen leggen. Afhankelijk van uw haardgrootte legt u er 2 tot 5 nachtbriketten op. (In het begin zal u met de hoeveelheid nog iets moeten spelen aangezien het lastig is om u een precies getal te geven vanwege de grote variatie aan haarden) Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.
  • Laat uw nachtbriketten net zo lang branden totdat deze rood beginnen te kleuren. Als zij eenmaal rood kleuren kunt u de kachel terugzetten naar minimale luchttoevoer.
  • De nachtbriketten zullen dan 6 tot wel 10 uur blijven gloeien. Uiteraard is dit afhankelijk van het type kachel en de hoeveelheid briketten die u heeft gebruikt.
  • Als u ’s ochtends weer bij de kachel komt is deze nog lekker warm en kunt u deze met behulp van een klein beetje aanmaakhout zo weer laten branden.

 

Heeft u vragen over de hoeveelheid nachtbriketten of de gloeiduur hiervan, schroom dan niet om contact met ons op nemen en ons om advies te vragen.