• Klanten beoordelen ons met een 8.7
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Berken haardhout

6 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

6 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Berken haardhout bestellen

Iedereen kan ervan genieten, tijdens de koude winterdagen lekker bij de openhaard zitten of tijdens de zwoele zomeravonden een borrel drinken rondom een vuurtje. Natuurlijk heb je hiervoor wel haardhout nodig om dit te realiseren. Wij hebben diverse soorten haardhout voor de openhaard of de vuurkorf.

Eigenschappen

Als je op zoek bent naar haardhout is het belangrijk om het verschil tussen de houtsoorten te kennen. Berken haardhout staat erom bekend dat het een zachte houtsoort is. Hardhout en zachthout komen natuurlijk van bomen, echter verschillen ze heel veel van elkaar. Je verwacht dat het verschil zit in het feit dat het ene houtsoort ‘zacht’ is en de andere houtsoort ‘hard’. Dit is niet correct, het verschil zit in de herkomst van het hout. Namelijk hardhout komt voort uit bedektzadige bomen, dit houdt in dat de zaden bedekt worden door een vrucht. Bij zachthout is dit weer anders, zachthout is namelijk afkomstig van bomen die naaktzadig zijn. De zaden die op de grond zijn gevallen, worden niet beschermd door een vrucht. Zoals de beukenboom, eikenboom en de essenboom.

Het berkenkenhout haardhout kun je onder de categorie zachte houtsoort plaatsen. Door de zere schone verbrandingen is het een populair product onder de houtsoorten. Het berkenhout haardhout geeft weel warmte weer in een zeer korte tijd. Het mooi knipperende vuur heeft een lekkere geur daar komt door de afgifte schors. De brandwaarde zijn als volgt: 4,3 KWh/kg. 1900 KWh/Stère. Het Berkenhout haardhout is geschikt voor : Iedere stoker, alle soorten kachels, sfeer stokers

Voordelen

Berkenhout is niet alleen een zachte houtsoort maar heeft ook nog een schone verbranding. Tijdens het verbranden geeft berken haardhout veel warmte af en een knisperend vuur met een prachtig vlammenspel. Dit past helemaal bij de koude winterdagen en zwoele zomeravonden! Bekijk ons aanbod in haardhout berken.