• Klanten beoordelen ons met een 8.7
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Eiken haardhout

 

Is het vochtgehalte van het haardhout hoger dan 18%. Dan ontvangt u van Mastefire een nieuwe pallet

4 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Ovengedroogd eiken haardhout

Haardhout gemaakt van eiken is een soort hout dat erg sterk en hard is. Het eiken haardhout brandt langzaam en er komt een prettige geur vrij tijdens de verbranding. De meeste mensen gebruiken eiken haardhout voor een grote kachel, door de trage verbranding is het gebruik van eiken haardhout in een kachel erg duurzaam.

Eigenschappen haardhout eiken

Eiken haardhout valt onder de harde houtsoorten en heeft als kenmerk om traag te branden. Als u een houtkachel heeft als verwarming in uw huis, is haardhout eiken erg geschikt om te gebruiken tijdens het verwarmen. Eikenhout staat bekend als een houtsoort voor de ervaren stoker die op zoek is naar een hoog rendement.

Ook onder de zeer taaie en harde houtsoorten valt het eikenhout. Het eiken haardhout brandt erg lang en traag. Tijdens het branden van het eikenhout geeft het veel warmte af. Voor de ervaren stoker is dit een zeer mooie houtsoort. De brandwaardes zijn als volgt: 4,3 KWh/kg. 2200 KWh/Stère Wij adviseren u wel om extra aanmaakhout te bestellen omdat het wat minder makkelijk aan te krijgen is. Het is hout is een stuk grover als andere houtsoorten 

Voordelen

Er bestaan twee soorten hout: hardhout en zachthout. Het verschil tussen deze twee soorten zit in de groeitijd van de boom. De bomen van hardhout nemen langer de tijd om te volgroeien dan zachthout. De structuur van beide soorten is anders, zo heeft hard hout een dichtere structuur dan zachthout. Eiken haardhout is een harde houtsoort en is geschikt om te stoken voor rendement, het vlammenspel is minder fraai.

Eikenhout bevat ondanks dat het ovengedroogd is nog altijd tannine, welke de afvoerpijp sneller als andere houtsoorten vervuilt.

Bent u op zoek naar eiken haardhout voor uw kachel? Masterfire biedt verschillende oplossingen als u op zoek bent naar rendement voor het verwarmen van uw locatie. Als u vandaag voor 17:00 uur een bestelling plaatst, heeft u deze morgen in huis!

  • Ovengedroogd eikenhaardhout met een vochtpercentage van maximaal 20 %
  • Brandwaardes: 4,3 KWh/kg. 2200 KWh/Stére.