• Klanten beoordelen ons met een 8.7
  • Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd
  • Altijd GRATIS verzending

Essen haardhout

 

Is het vochtgehalte van het haardhout hoger dan 18%. Dan ontvangt u van Mastefire een nieuwe pallet

8 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

8 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Essen haardhout

Geniet u van een koude winteravond bij de openhaard? Of tijdens een zwoele zomeravond met vrienden buiten te borrelen? Dan wilt u natuurlijk ook dat uw kachel lang brandt en veel warmte afgeeft. Haardhout gemaakt van essen is ideaal om te gebruiken bij een middelgrote of grote openhaard of kachel. Essen haardhout geeft een rustig vlammenspel met een warme gloed.

Eigenschappen essen haardhout

Essen haardhout is één van de hardere houtsoorten en brandt erg lang. Hierdoor biedt het veel rendement voor een fijne avond bij de kachel. Haardhout gemaakt van essen heeft een licht gescheurde barst waardoor het schoon en lang kan branden, daarnaast spat deze houtsoort niet. Ook veilig voor de omgeving. Het essenhout heeft een mooi vlammenspel en is overigens ook universeel geschikt. de brandwaardes zijn als volgt : 4,2 KWh/kg. 2100 KWh/Stère. Het essenhout is zeer geschikt voor i iedere soort stoker en kachel,

Voordelen haardhout essen

Het essen haardhout is ovengedroogd hout. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van hout dan net gekapt is. Om te beginnen heeft ovengedroogd hout een laag vochtigheidspercentage van ongeveer 20%, dit vormt direct het tweede voordeel: het hout is direct te stoken. Een van de andere voordelen is dat ovengedroogd haardhout vrij is van schimmels en ongedierte. Erg prettig om schoon hout te stoken dat vrij is van ongedierte. Tot slot behoudt ovengedroogd haardhout zijn originele geur en kleur tijdens het droogproces. Daardoor geeft het hout een fijne geur af tijdens het branden.

naast de hoge warmteopbrengst is Essen tevens een hout dat een mooi vlammespel afgeeft. Essenhout is eigenlijk geschikt voor iedere soort stoker en kachel. Een goede alleskunner.

Wilt u graag essen haardhout voor uw kachel kopen? Wij bieden verschillende soorten essen haardhout. Als u voor 17:00 uur een bestelling plaatst, heeft u het hout morgen in huis!